Het zakelijke talent van Mick Jagger

| juni 18, 2014 | Comments (0)

Op bijna 71-jarige leeftijd is Mick Jagger nog steeds zeer ‘alive and kicking’. Deze maand speelde The Rolling Stones tijdens Pinkpop als vanouds het complete fesitvalterrein plat. Zowel oude als vele jonge fans waren laaiend enthousiast over het optreden. Hoe krijgen ze dat toch voor elkaar? In het boek ‘Mick Jagger manager/ondernemer’ van managementjournalist Flip Vuijsje, wordt het succes van de Stones voor het belangrijkste deel toegeschreven aan het zakelijke talent van Mick Jagger. Voor de meeste fans een onbekende en onderbelichte kant van hem. Het boek beschrijft het ontstaan, de groei en het nog altijd voortdurende succes van de band. De slechte invloeden van de diverse bandmanagers komen uitgebreid aan bod. Als manager is Mick Jagger uiteindelijk de enige die de Stones als band én onderneming op de rails kan houden en tot een succes weet te maken, zelfs onder de meest onmogelijke omstandigheden. Het boek wordt afgesloten met een snelcursus ‘Mickonomics’: zeven lessen van ’s werelds grootste rockband. Een boeiend boek voor elke ondernemer.

Mick Jagger, manager/ondernemer. Auteur: Flip Vuijsje. Uitgever: Nieuw Amsterdam. Het boek is tweedehands te bestellen bij Bol.com. Nieuwste editie van dezelfde auteur: Mickonomics, € 19,95

 

Category: Blogs

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.