Passie? Ondernemers hebben het!

| februari 8, 2012 | Comments (0)

Passie is een trend. En als iets een trend is, dan weet je het wel: iedereen heeft het of wil het hebben. Zo hoor je ineens veel mensen over hun ‘passie voor schaatsen’. Logisch, het is al een paar nachten min tien en de Friese rayonhoofden zijn weer op tv. Dan is die ‘passie’ er wel. Een passie voor witte wijn, Italiaans eten of Wordfeud hadden ze ook kunnen zeggen. Dat zijn alleen geen passies, dat zijn gewoon hobby’s. Maar ja, dat klinkt te suf voor woorden. Passie willen we hebben en wel nu!

Bij managementboek.nl vind je zo’n 19 boektitels met het woord passie erin. Van simpelweg ‘Passie!’ tot ‘Pit en passie voor vermoeide heldinnen’, ‘Passie is wie je bent’, ‘Passies van het brein’, ‘Als passie en talent samenkomen’, ‘Presenteren met passie’, ‘Passie voor je vak’, ‘De kracht van passie’, ‘Help, ik zoek mijn passie!’, ‘De passietest’ etc. Veelal zijn het zelfhulpboeken vol tips om achter je passie te komen. Heb je die na lang onderzoek eindelijk boven water, dan kun je je passie tot grote hoogte uitbouwen. Hierin zit ‘m nou net de kneep. Passie hoef je niet te zoeken of uit te bouwen; passie is er, of je wilt of niet. Als je dag en nacht ergens mee bezig bent, er altijd tweehonderd procent voor gaat, ook in tijden van crisis of als je doodmoe, ziek, zwak en misselijk bent en toch doorgaat, dan heb je passie. Of zoals in Van Dale staat, passie is: ‘sterke drang, drift van de (zinnelijke) natuur om te voldoen aan hetgeen zij begeert’.

Iedere ondernemer kent zijn of haar passie; die sterke gedrevenheid. Ondernemen zonder passie kan gewoon niet. Niet lang in ieder geval.

Magazine Ondernemen met Passie!

Tags: , , ,

Category: Blogs, Uncategorized

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.