Gezocht: ondernemers met passie!

| september 11, 2012 | Comments (8)

Een vreemde oproep? Alle ondernemers hebben toch zeker passie? Ja, als het goed is wel, maar sommigen zijn niet helemaal uit vrije wil ondernemer geworden (na ontslag bijvoorbeeld), en bij anderen is het vuur na verloop van tijd langzaam maar zeker gedoofd. Allerlei omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat dit de beste kan overkomen. Of toch niet?

Zonder passie geen succesvol ondernemerschap! Dat is onze stelling. De bewijzen hiervoor komen we dagelijks tegen en dat inspireert ons voor het magazine Ondernemen met Passie! (en nog veel meer!). Ook vandaag weer op Sprout.nl: een korte schets over Richard Branson (Virgin).

Branson onderscheidt zich door zijn persoonlijke visie als ondernemer. Hij moet voor honderd procent in zijn bedrijven geloven, anders begint hij er niet aan. “Het zijn bedrijven waarvan ik voel dat ze een significant verschil zullen maken. Het enige wat ik dan moet vinden is tijd om erover te praten, om de bedrijven te promoten. Ik wil geen tijd verspillen aan bedrijven waar ik niet trots op ben.” Hij laat zich voor zijn passies door niets en niemand tegenhouden, hoe groot de obstakels ook zijn. Branson heeft een onafhankelijke geest en zijn persoonlijke motto luidt dan ook: ‘Geniet van alles wat je in je leven tegenkomt en leer van je fouten‘. (bron: Sprout.nl)

Als jij vindt dat je ook een ondernemer met passie bent en dat je een enthousiast verhaal te vertellen hebt, dan komen we graag met jou in contact. Voor het volgende magazine, voor een nieuw tv-programma, voor een boek, voor een event… Spannend! We zijn met van alles bezig en krijgen écht nooit genoeg van ondernemers met passie!

Tags: , ,

Category: Blogs

Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Wat een leuk oproep! Ik werd door een vriendin op jullie website gewezen en zoals jullie ook zeggen: zonder passie geen ondernemerschap. Ik help zelf als ondernemer graag andere ondernemers hun online en offline impact te vergroten door middel van personal branding. En het meest belangrijke om je te onderscheiden van de rest is je passie zichtbaar maken. Doe eens gek, gewoon is er al genoeg!

 2. Ondernemers met passie onderscheiden zich van de rest doordat ze een drive hebben en geen doel te hoog gegrepen. Ondernemers met passie… Daar draait de wereld op.

 3. Zelfs op dieptepunten blijft passie bestaan, want dat is je motor. Gelukkig kwam ik Tineke tegen en nu met nog meer passie onderneem. Zelfs zo dat ik juist voor andere een voorbeeld wil zijn en hun wil helpen met zijn of haar passie.

 4. Na werkzaam te zijn geweest in de reisbranche en daarna als project manager bij onderzoeksburo Intomart GfK kwam ik door chronisch vermoeidheid in een reïntegratie traject terecht. En toen kwam de crisis. Parttime banen moeilijk te krijgen. Tsja, wat nu. Waar ben ik goed in? Wat vind ik leuk? Conclusie… Sieraden maken met edelstenen. Ik ben gek van edelstenen. Ik vind ze niet alleen mooi, ze hebben ook nog een functie. Ik ben trots op het resultaat. Ik doe het met veel liefde en passie.

 5. Ik ben zeker een ondernemer met passie.
  Passie voor mensen die het verschil willen maken op de wereld. Passie voor duurzaamheid, ondernemerschap en sociale innovatie.
  Ik geloof in het verschil dat mensen kunnen maken, ondernemend en met al hun dromen en ideeën.
  Wil graag bijdragen om ondernemers met passie een volgende stap of sprong te laten maken op hun pad van ontwikkeling en groei.

 6. Wilco :

  Ik durf mezelf zéker een ondernemer met passie te noemen! Een passie voor mijn onderneming(en), evenals een passie voor het leven wat daar mee gepaard gaat! Ben zelf sinds 2006 een “online ondernemer”, wat zoveel betekend dat ik m’n businesses (tot op zekere hoogte) locatie onafhankelijk kan runnen. Ge-wel-dig! Heerlijk wat voor inspiratie dat geeft.

  Hierdoor heb ik door de jaren heen veel kunnen reizen. Meermaals voor langere tijd, maar vorig jaar toch wel het meest (10 vd 12 maanden), zie http://onlinebizz.nl/leven-van-online-ondernemer/

  Hoor graag hoe ik jullie kan helpen. Bij deze hebben jullie m’n mailadres!

  Groeten,

  Wilco

 7. Mijn werk als Journeytherapeut en Levenscoach is mijn passie! Dat zou ik wel van de daken willen schreeuwen! Mensen die niet lekker in hun vel zitten, in de ruimste zin van het woord, neem ik een poosje aan de hand. Samen gaan we op zoek naar onverwerkte emoties, overtuigingen en patronen, die ruimen we op en dan komen Geluk en Vrijheid weer in beeld.

  Een tv-programma, een boek, een event, het magazine ondernemen met passie, het lijkt me allemaal inspirerend.
  Hartelijke groet
  Margot

 8. Ik werk als projectmanager en ben een bruggebouwer die ik toepas als metafoor als ook een golfbal.

  Een van mijn Passie is zorgen voor andermans huis en haard als de woningeigenaar, (woon)boot/jachtbewoner of B&B-eigenaar eens een weekje vrij willen nemen.

  Mijn initiatief is:

  Eigenaar B&B kan nu ook op vakantie

  Nieuw concept biedt ervaren B&B-oppas tijdens vakantie eigenaar

  Anneke Dijkstra (37) heeft van 2006 tot 2008 een B&B gerund in Limburg. Vanuit die positieve ervaring biedt zij sinds kort een nieuw en origineel concept aan: B&B eigenaren kunnen zelf ook op vakantie terwijl de winkel gewoon open blijft.
  Dit heeft als voordelen dat de inkomsten door blijven gaan én er is oppas voor huis, haard en eventuele huisdieren. Anneke bruist van de energie om dit concept onder de aandacht te brengen van B&B eigenaren.

  Ik heb een oproep gemaakt voor B&B eigenaren en ga morgen 7 december on tour met kennismaken met een B&B eigenaar in NH.

  Mijn uitnodiging is:

  Uitnodiging voor alle B&B eigenaren:

  Mijn intentie & plan is om deze maand en januari 2013 op reis te gaan door Eu om B&B accommodaties te bezoeken voor een kennismaking voor mijn initiatief
  “Eigenaar B&B kan nu ook op vakantie”

  Om mijn reis goed en comfortabel te organiseren plan ik alle afspraken aaneengesloten in.
  Wil je weten of ik beschikbaar ben voor een bezoek aan jou/jullie accommodatie en het prikken van een datum , stuur een persoonlijk bericht op deze pagina.
  http://www.facebook.com/Woning.Boot.Jacht.BB.Oppas.

  Ik laat me verassen & verwonderen of mijn passies passen in jullie aanbod bij een tv-programma, een boek, een event, het magazine ondernemen met passie.

  Sprankelende brug opbouwende groet, Anneke

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.